Home Listening TOEFL iBT Listening Practice Test 01 From Barron’s TOEFL iBT

TOEFL iBT Listening Practice Test 01 From Barron’s TOEFL iBT

by Wiki TOEFL
TOEFL Listening Practice Test 01 - Wikitoefl.Net

TOEFL iBT Listening Practice Test 01 From Barron’s TOEFL iBT 13th Edition

The Listening section tests your ability to understand spoken English that is typical of interactions and academic speech on college campuses. During the test, you will listen to conversations and lectures and answer questions about them. There are two conversations and four lectures on the short format and three conversations and six lectures on the long format.

TOEFL iBT Listening Practice Test 01 Part 01

TOEFL iBT Listening Practice Test 01 Part 02

Listening 1 “Learning Center”


1. What does the woman need?

A/ A meeting with Professor Simpson

B/An English composition class

C/An appointment for tutoring

D/ Information about the Learning Center

2. Why does the woman say this:

A/ She is worried that she cannot afford the service.

B/ She is trying to negotiate the cost of the sessions.

C/ She is showing particular interest in the man.

D/ She is expressing surprise about the arrangement.

3. Why is the man concerned about the woman’s attendance?

A/ If she is absent, her grade will be lowered.

B/ He will not get a paycheck if she is absent.

C/ She has been sick a lot during the semester.

D/ Her grades need to be improved.

4. What does the man agree to do?

A/ He will show the woman how to use the library.

B/ He will write some compositions for the woman.

C/ He will talk with the woman’s English professor.

D/ He will show the woman how to improve her writing.

5. What does the man imply about the woman’s teacher?

A. The professor is very difficult to understand.

B. He does not know where she came from.

C. Her students seem to like her teaching style.

D. He is familiar with her requirements.

Listening 2 ‘Geology Class”

6. What is this lecture mainly about?

A. A process for improving drainage systems

B. A comparison of different types of drainage systems

C. The relationship among the most common drainage systems

D. The changes that occur in drainage systems over time

7. Why does the professor say this:

A. To remind the students of the topic for today’s session

B. To indicate that he expects the students to read the textbook

C. To encourage the students to participate in the discussion

D. To demonstrate his respect for the students in his class

8. How does the professor introduce the dendritic drainage system?

A. By demonstrating how this very old system has evolved

B. By comparing it to both a tree and the human circulatory system

C. By criticizing the efficiency of the branches in the system

D. By drawing conclusions about the climate in the area

9. Why does the professor mention the spokes of a wheel?

A. To make a point about the stream beds in a trellis pattern

B. To contrast the formation with that of a rectangular one

C. To explain the structure of a radial drainage system

D. To give an example of a dendritic drainage system

10. In the lecture, the professor discusses the trellis drainage pattern. Indicate whether each of the following is typical of this pattern. Click in the correct box for each phrase.

Yes No
A. Parallel stream beds flowing beside each other
B. Stream beds with sharp 90 degree turns
C. Drainage from the top of a central peak
D. Hard rock formations on top of soft rock formations
E. Geological evidence of folding with outcroppings

11. What does the professor imply when he says this:

A. The test questions will be very difficult.

B. The students should read their textbooks before the test.

C. The basic patterns from the notes will be on the test.

D. The test will influence the final grade.

Listening 3 “Art Class”

12. What is the lecture mainly about?

A. The way that drawing has influenced art

B. The relationship between drawing and other art

C. The distinct purposes of drawing

D. The reason that artists prefer drawing

13. According to the professor, why do architects use sketches?

A. Architects are not clear about the final design at the beginning.

B. To design large buildings, architects must work in a smaller scale.

C. Engineers use the architect’s sketches to implement the details.

D. Sketches are used as a record of the stages in development.

14. What does the professor mean when she says this:

A. She is checking to be sure that the students understand.

B. She is expressing uncertainty about the information.

C. She is inviting the students to disagree with her.

D. She is indicating that she is in a hurry to continue.

15. Why does the professor mention the drawing of Marie Antoinette?

A. It is an example of a work copied in another medium.

B. Drawing was typical of the way that artists were educated.

 C. The sketch was a historical account of an important event.

D. The size of the drawina made it an exceptional work of art.

16. What is the professor’s opinion of Picasso?

A. Picasso was probably playing a joke by offering drawings for sale.

B. At the end of his career, Picasso may have chosen drawing because it was easy.

C. Picasso’s drawings required the confidence and skill of a master artist.

D. Cave drawings were the inspiration for many of Picasso’s works.

17. According to the lecture, what are the major functions of drawing?
Click on 3 answer choices.

A technique to remember parts of a large work

A method to preserve a historical record

 An example of earlier forms of art

 An educational approach to train artists

A process for experimenting with media

You may also like

69 comments

Wiki TOEFL August 8, 2016 - 8:01 AM

Leave answer key and I will Check for you!

Reply
Swati K September 12, 2016 - 9:56 PM

1-C
2-A
3-B
4-D
5-D
6-B
7-B
8-B
9-C
10-YES- A B D and NO-C E
11- C

Reply
Wiki TOEFL September 13, 2016 - 9:39 AM

You Got 10/11, check below for your wrong answers.
10- A,D,E: Yes | B, C: No

Reply
S K September 12, 2016 - 10:36 PM

18-B
19-D
20-B
21-C
22-A

23-B
24-B
25-A
26-A
27-A
28-B

Reply
Wiki TOEFL September 13, 2016 - 9:42 AM

You got 7/11. Please check below for your wrong answers.
21 – A,C
23 – C
26 – D
27- C

Reply
S K September 13, 2016 - 9:08 PM

Hi..thanks for checking the answers..here are the remaining answers.
29-C
30-A
31-B
32-C
33-B
34-B
35-C
36-A,C
37-A
38-A
39-D
40-A
41-C
42-D
43-D
44-C,D
45-B
46-C
47-D
48-B
49-C
50-D
51-C

Reply
S K September 13, 2016 - 9:14 PM

12-C
13-A
14-A
15-C
16-B
17- A, B, D

Reply
Paola August 15, 2016 - 6:38 PM

where can I find the answers?

Reply
Wiki TOEFL September 19, 2016 - 8:54 AM

Hi Paola, Leave your email & I will send you the detail solution!

Reply
PRACHI SHARMA September 11, 2016 - 6:36 AM

Exactly,where can we find the answers?

Reply
Wiki TOEFL September 11, 2016 - 7:24 AM

You can Leave your Answersheet, I’ll Check for you or you can leave your email, I will send you the detail solution for this Reading practice test

Reply
Sonali Gupta September 16, 2016 - 6:08 PM Reply
Sonali Gupta September 15, 2016 - 4:01 PM Reply
Sonali Gupta September 17, 2016 - 2:28 PM

I need the answer key for this practice set.

Reply
Wiki TOEFL September 19, 2016 - 8:56 AM

Hi Sonali Gupta, Please check your email

Reply
Kerem October 5, 2016 - 9:07 AM

hi, could you please send me the answer key? [email protected]

Reply
Wiki TOEFL October 5, 2016 - 3:47 PM

I just have sent email to you, please take a check

Reply
Krishna November 11, 2016 - 7:28 PM

Hi..Can you send me the answer key for this exercise? Thanks a lot!

Reply
Wiki TOEFL November 18, 2016 - 9:54 AM

Pl check your email!

Reply
Ahmad Hamid January 1, 2017 - 12:25 AM

i need the answer key please
[email protected]

Reply
Si Trang September 21, 2016 - 4:51 PM

Please, May I have the answer key

Reply
Wiki TOEFL September 22, 2016 - 12:45 AM

Hi Si Trang, Leave your email & I will send you the detail solution!

Reply
Si Trang September 22, 2016 - 4:37 AM Reply
priyanka September 22, 2016 - 1:11 AM

please send me the answer key

Reply
Wiki TOEFL September 22, 2016 - 1:49 AM

Hi priyanka, I just have sent email for you, Please take a check!

Reply
PRACHI SHARMA September 22, 2016 - 5:11 PM

[email protected] Please send the answer key.

Reply
ridarchi September 24, 2016 - 10:37 AM

35.b
36.a,b
37.a
38.a
39.d
40.a
41.c
42.d
43.d
44.b,d
45.b
46.c
47.b
48.b
49.a
50.b
51.b

Kindly send me the answer key. Thanks a lot in advance..!!

Reply
Wiki TOEFL September 28, 2016 - 2:49 PM

You got 15/17. Please check your wrong answer below!
36 – AC
41 – D

Reply
Shakib Ahmad October 3, 2016 - 3:29 AM

Dear Sir/Madam,
How can i find the transcript of these listening .

Reply
Wiki TOEFL October 3, 2016 - 2:53 PM

Please check your email, I just sent email to you.

Reply
Chloe October 9, 2016 - 8:57 AM

May I have the answer key?? Thank you in advance!!!

12- C
13- A
14- A
15- C
16- B
17- A, B, D

29- C
30- A
31- B
32- C
33- B
34- B

Reply
madhavi October 12, 2016 - 8:09 PM

Hello, May I have the answer keys.. Please?

Reply
Wiki TOEFL October 13, 2016 - 7:49 AM

Check your email please, I just have sent email to you.

Reply
siddhartha October 16, 2016 - 1:54 AM

hello can i have the answers?

Reply
siddhartha October 16, 2016 - 1:56 AM

can i have the answers?

Reply
Wiki TOEFL October 17, 2016 - 3:20 AM

Hello siddhartha, I just have sent email to you, Please take a check

Reply
reynal October 17, 2016 - 4:46 PM

Please , How can I find the transcripts?

Reply
Wiki TOEFL October 20, 2016 - 3:26 AM

hi reynal, check your email, pl!

Reply
maria October 18, 2016 - 1:20 PM

hye plz send me the anskey….

Reply
AkeelM October 30, 2016 - 10:02 PM

can u plz send me the answer key ? here is my email
[email protected]

Reply
Wiki TOEFL November 3, 2016 - 10:21 AM

Hi AkeelM, pl check your email 🙂

Reply
Melissa Otazu November 1, 2016 - 6:46 AM

can i have the answer sheet please [email protected]

Reply
Wiki TOEFL November 3, 2016 - 10:30 AM

Hi Melissa Otazu, i just have sent email to you 😉

Reply
Carlos Masés November 4, 2016 - 5:11 AM

Hello, thanks

Can you send me the answer key please?, My e-mail is [email protected]

Reply
Wiki TOEFL November 4, 2016 - 4:22 PM

Chec your email, Carlos Masés

Reply
Swathi U November 20, 2016 - 5:18 PM

Hello, Thanks for the material. Can you please mail me the solutions for the same? Thanks 🙂

Reply
Wiki TOEFL November 21, 2016 - 12:51 PM

Hi Swathi U, Pl check your emal.

Reply
Saad November 26, 2016 - 9:19 PM

Hi
Can you email me the solution keys for all 26 listening test?Thanks

Reply
Wiki TOEFL November 28, 2016 - 9:22 AM

Hi Saad, I just have sent email to you.

Reply
prathap December 5, 2016 - 2:01 AM

Hi
Can you email me the solution keys for all 26 listening test?Thanks

Reply
Wiki TOEFL December 24, 2016 - 4:43 AM

Hi, I just have sent email to you, please take a check!

Reply
Batsuren Ganbat December 5, 2016 - 9:23 AM

hi, Could you please email me the answer keys. Because I’m really confused in all of the questions. Thank you.

Reply
Wiki TOEFL December 24, 2016 - 4:42 AM

Hi, I just have sent email to you, please take a check!

Reply
salim December 26, 2016 - 12:20 PM

would you please send me the solution. thank you

Reply
salim December 28, 2016 - 10:02 AM

Hello, would you please provide me with the answers. [email protected]

thank you

Reply
mostarworld April 18, 2017 - 10:21 AM

Hi, could you please email me the answer keys? If possible, and also solutıons and transcripts?

Reply
Wiki TOEFL April 18, 2017 - 11:12 AM

HI, I already sent the solution for you

Reply
Wiki TOEFL April 18, 2017 - 11:23 AM

Hello Mostarworld,
I have just sent the solution to your email. Please check it 🙂
Thank you!

Reply
sanaz April 18, 2017 - 12:13 PM

please send me answers, tank a million times

Reply
Ghada May 2, 2017 - 8:20 PM

May I have the key answers please ?

Reply
Ghada May 2, 2017 - 8:21 PM

this my e-mail [email protected]

Reply
Wiki TOEFL May 4, 2017 - 12:17 PM

Hi, we have just sent you the solution, can you check it and comment below if you have any concerns!

Reply
Adrian Rodrgiuez May 11, 2017 - 12:44 AM

Could you please send me the answers key for the Barron’s toefl ibt listening test 01-10
this is my email [email protected]

Reply
Wiki TOEFL May 11, 2017 - 7:20 PM

Hi we already sent the solution for you. Please kindly check it

Reply
Adrian Rodrgiuez May 12, 2017 - 6:54 AM

Thank you so much, I’m practicing right now.

Reply
yadnesh June 16, 2017 - 7:34 AM

Please send me answer key [email protected]

Reply
yadnesh June 14, 2017 - 2:13 AM

Could you please send me answer key for all tests? my email ID is [email protected]
Thanks for material

Reply
yadnesh June 15, 2017 - 12:16 AM

Could you please send me answer key for all listening tests 1 to 10?

Reply
yadnesh June 15, 2017 - 8:32 PM

Hello, please send my answer key, I would really appreciate.

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More